Általános szerződési feltételek – Üzletszabályzat – Vásárlói tájékoztató

Céginformáció:

A www.bajnoksziv.hu a Bajnok Kerékpár Kft. kerékpáralkatrészek és kerékpározáshoz tartozó ruházat és kiegészítők, csomagküldő elektronikus kiskereskedői szaküzlete.
A webáruház üzemeltetője:
Bajnok Kerékpár Kft.
Adószám : 24285562-2-42
Nyilvántartási szám:
TEÁOR : 526101 csomagküldő kiskereskedelem

Felügyeleti szervek:

Budapest VI. ker Polgármesteri hivatal jegyzője
Perényi Lászlóné – osztályvezető
1067 Budapest, Eötvös utca 3.
Telefon: +36 1 342 0905
Budapesti Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség
1088 Bp, József Krt. 6.
Tel: +36 1 4594800
Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara mellett működő Békéltetõ Testület
1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Tel: +36 1 4882131

Ajánlatadás, megrendelés, szerződéskötés és teljesítés általános ismérvei:

Az oldalainkon feltüntetett árak ajánlati árak, melyek tartalmazzák az általános forgalmi adót. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Megrendelés akkor jön létre, amikor a regisztráció és megrendelés általunk kialakított folyamatában megerősíti azt. Erről rendszerünk visszaigazoló e-mailt küld. A megrendelt termékek előkészítése után visszaigazolást küldünk a teljes végösszegről ami tartalmazza a szállítás díját is. A szerződés a visszaigazoló e-mail elküldésével életbe lép a Vevő és a Bajnok Kerékpár Kft. között. Nem beszerezhetõ terméknél és egyéb pontosítást igénylõ esetekben e-mailes egyeztetés történik Vevõ és a Bajnok Kerékpár Kft. között.

Felelősség elhárítása:

 • Áraink, üzletszabályzatunk változtatásának jogát fenntartjuk. Azok a honlapon való megjelenéstől számítva azonnal érvénybe lépnek.
 • A vásárló által megadott hibás adatokból eredő teljesítési problémákért nem vállalunk felelősséget.
 • Az áruházban található szöveg és képanyag a vásárlók minél pontosabb tájékoztatását szolgálja. Igyekszünk azt maximális tudásunk szerint kezelni, de az esetleges hibákért, eltérésekért felelősséget nem vállalunk.
 • A www.bajnoksziv.hu webáruház nem vállal felelősséget semmilyen, az internetes hálózatban, levelezőrendszerben, bármilyen adatforgalomban felmerülõ technikai vagy szoftverhibáért, és azok következményeiért.

Teljesítés és elállás:

A megrendelt árút csomagküldő partnerünkkel, a DPD-vel, Posta, EMS vagy saját futárszolgálattal juttatjuk el a megadott szállítási címre. A szállítási költséget a portál nem kalkulálja és jeleníti meg a megrendelés végösszegében. Belföldre 50.000 Ft vásárlási érték felett a szállítás ingyenes.

Teljesítésnek az áru átvétele számit, ezért kérjük, feltétlenül győződjék meg átvételkor:

 • a csomagolás sértetlenségéről,
 • az áru épségéről, és mennyiségéről
 • a rendelésben megadott és számlán szereplő tételek egyezőségről

Eltérés esetén mielõbbi, de legfeljebb két (2) munkanapon belüli visszajelzést kérünk az orders@bajnoksziv.hu e-mail címre.

A csomagban minden esetben megtalálható a regisztrációban megadott számlázási adatokra kiállított számla.

Kérjük, a számlát gondosan őrizze meg, mert egy esetleges garanciális igény érvényesítéséhez az feltétlenül szükséges.

– A vásárló jogosult az áru átvételétől számított 14 napon belül a szerződéstől indoklás nélkül elállni. Ebben az esetben az árú visszajuttatásáról a vásárló gondoskodik. A vételárat az árú sértetlen és teljes értéken ismét kereskedelmi forgalomba hozható állapota esetében tudjuk visszatéríteni. (17/1999 (II. 5.) 4. § (1))

Fizetési mód és díjszabás:

1.1 Kiszállítás esetén 200.000 Ft értékig utánvéttel, vagy előre banki átutalással. 200.000 Ft értéket meghaladó megrendelés esetén kizárólag banki átutalással. Banki átutalás esetén cégünk proforma számlát állít ki, melynek alapján a Vevő a számlán feltüntetett összeget átutalja. Proforma számla kiküldése után van csak lehetõség az előre átutalásra. A proforma számlával együtt adjuk meg a banki adatokat az előre átutaláshoz. A vételár az Eladó folyószámlájára való beérkezését követően az Eladó gondoskodik a termék kiszállításáról, melyhez mellékeli a végleges számlát.

Kerékpárok, kerékpár vázak, nagyértékü alkatérszek esetében, mivel azok egyedi megrendelésre kerülnek beszerzésre, 50% előleget kérünk a megrendelés visszaigazolása mellet küldött számla ellenében. A termék egyedi beszerzése az előleg beérkezését követõen történik meg. Tájékoztatjuk leendõ Vásárlóinkat, hogy az egyedi beszerzést igénylő termékek előlegét nem áll módunkban visszatéríteni, amennyiben a Vevő eláll a vásárlástól. (17/1999 (II. 5.) 5. § c))

1.2 Személyes átvétel eseten a fizetés történhet készpénzzel vagy bankkártyával kizárólag nyitva tartási időben melyről honlapunkon tájékozódhat.

Jótállás, szavatosság:

Általánosságban minden 10.000 Ft feletti általunk forgalmazott termékre 12 hónap időtartamú szavatosságot, illetve jótállást adunk, a 49/2003. (VII. 30.) szavatosságra vonatkozó GKM rendelet, illetve a 151/2003 (IX. 22.) kötelező jótállásról szóló kormányrendelet és a 1997. évi CLV. fogyasztóvédelemrõl szóló törvény szerint. Az ettõl eltérő, a gyártó által meghatározott garanciális időt a garancialevélen tüntetjük fel.

Minőségi reklamáció:

Minden gyártó és hazai forgalmazó garancia feltételként előírja, hogy a kerékpárok főbb alkatrészeinek cseréjét illetve beépítését és időszakos szervizét megkövetelt technológia szerint kell elvégezni, mert ellenkező esetben a garancia elvesztését vonhatja maga után. Ezért fontosnak tartjuk mi is, hogy esetleges műszaki meghibásodás elkerülése érdekében a főbb alkatrészek cseréjét illetve beépítését szakszervizben végeztessék el. Természetesen tudjuk, hogy ez nem mindig így történik, ezért műszaki kifogás esetén az elbíráláshoz szükséges a beépítés, használat körülményeinek ismerete is. A forgalmazó felé történő igényérvényesítés feltétele a számla és a kifogásolt alkatrész hozzánk történő eljuttatása, valamint a kifogás illetve meghibásodás jellegének pontos megfogalmazása. Kérjük itt megnevezni a reklamáció rendezésére vonatkozó igényt. Ez esetben 3 munkanapon belül válaszolunk az igénybejelentés teljesíthetőségéről és módjáról.

Nem érvényesíthető a garancia a hazai termékforgalmazók és a gyártók garanciát kizáró tényezőkként a kerékpárok jótállási füzetében és használati útmutatójukban felsorolt eseteiben:

 • versenyen történt részvétel
 • szakszerűtlen beépítés, javítás
 • előírt vagy elvárható karbantartás elmulasztása
 • természetes elhasználódás következtéből adódó kopások, gumiáruk vagy gumi alkatrészek sérülése

Adatvédelem:

Tájékoztatjuk leendő vásárlóinkat, hogy a szerződés megkötéséhez megadott személyes adataikat annak teljesítésétől eltérő egyéb célra nem használjuk fel és azok kezelését a 1995. évi CXIX. adatvédelmi törvény és a 1992. évi LXIII. személyes adatok nyilvántartásba vételéről szóló törvény figyelembe vételével tartjuk nyilván.

Vásárlói érdekvédelem:

Amennyiben műszaki, vagy egyéb jellegű kifogását, vagy panaszát üzletünkben nem tudta érvényesíteni, és úgy érzi, hogy sérelem érte, jogorvoslatot a honlap elején feltüntetett felügyeleti szerveknél tehet.

A szerződéskötés és teljesítés vonatkozásában a 17/1999 (II. 5.) 4. § (1)szerződés feltételeiről szóló Kormányrendelet valamint a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyv paragrafusai az irányadóak.

A Magyarországon kívüli vásárlók panasz esetén az Európai Fogyasztói Központ hálózatának (ECC-Net) a Vevő lakhelye szerinti képviseletéhez fordulhatnak jogorvoslatért.